Kiselo patlidžan - punjeno

Od svih recepata za konzervirani patlidžan, ovaj najviše obožavam. Pečene "brodice" napunjene mirisnom i začinjenom smjesom, uvijek imaju uspjeha za stolom.

Для многих хозяек такой рецепт баклажанов окажется знакомым. Но есть в нем одно маленькое личное дополнение – к традиционной зелени (сельдерею, петрушке и укропу) я обязательно добавляю немного свежей menta. Баклажаны приобретают особенный вкус!

Što je potrebno za 1 l:

  • 1 kg jakog patlidžana;
  • velika hrpa peršina i kopra;
  • šaka lišća celera;
  • маленький пучок (4-5 веточек) свежей menta;
  • 2 glavice ljetno-jesenskog češnjaka;
  • 3-4 ljuta paprika;
  • 4 Art. l. sol;
  • 1 stog. ocat;
  • za slanu otopinu 3 Art. l. soli na 1000 ml vode.

Приготовление маринованых баклажанов — рецепт

1. Izdužite stabljike patlidžana, narežite duž "brodica", uklonite sjemenke.

2. Preklopite u zdjelu, pokrijte 4 Art. žlice soli i pod ugnjetavanjem drže 2-3 sati.

3. Далее по рецепту баклажанов — обмой в холодной воде и залей горячим рассолом (3 ст.л. поваренной соли на литр воды). Дождись, как овощи начнут кипеть, и отсчитай 3 минуты. Слей плоды в дуршлаг, снова положи под гнет – уже на 6 часов.

4. Ostale sastojke pripremite do trenutka očuvanja patlidžana: ogulite češnjak i čili, nasjeckajte. Sve zelje sitno narežite, naribajte i metvicu. Ulijte ocat i ostavite također 6 sati.

5. Patlidžane napunite mljevenim mesom, stavite ga u sterilne staklenke, prelijte preostalu marinadu odozdo - strojno zategnite poklopce. Dobar apetit zimi!

Закуска «Баклажаны как грибы»

Очень вкусные маринованные баклажаны — рецепт с видео

Баклажаны по корейски — рецепт

Loading ...

Dodajte komentar

Vaša e-mail neće biti objavljen. Обязательные поля помечены *